Практични идеи за съчетание на цветовете на интериорните врати в дома
Интериорна врата за панелно жилище

Практични идеи за съчетание на цветовете на интериорните врати в дома

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 септември, 2023 в 10:32 часа

Богатото разнообразие от модели и цветове на интериорни врати дава възможност на всеки един да се изяви, като добър дизайнер. Чрез съчетанието на различните модели и цветове, потребителят изразява своя вкус и усет за красота и естетика. Почти всеки обаче изпитва затруднение при избора си. За да се избегне хаоса е добре да се планира предварително стила, към който да се придържаме.

Цветовете на интериорните врати могат да се съчетаят с цветовете на подова настилка, стени, дограма, мебели в дома.

Ние, като професионалисти можем да Ви помогнем с няколко идеи, които да улеснят Вашия избор.

Подбиране на цветове при интериорните врати

Ако стените в помещенията са в тъмни нюанси, може да се спрем на светли цветове за вратите. Съчетанието между интериор в сиво и врати в цвят Венге, Орех, Светъл Дъб или Бял е доста интересно и модерно напоследък. Ако стените са бели, вратите могат да се подберат в по-тъмна цветова гама – Венге, Златен Дъб, Орех.

Ако искате домът да изпъкне с нестандартно преливане на цветове и в същото време да има стилна визия, то спокойно можете да заложите на белия цвят за вътрешните врати. Така ще сме сигурни, че ще имаме пълна хармония между цветовете.

Интериорна врата Гама 205, цвят Бреза

Местоположение на интериорните врати

При  избора на врати трябва да помислим и за тяхното разположение, за това дали ще бъдат в един коридор или не. Ако са, е необходимо входната врата и интериорните да бъдат съчетани правилно. Белият цвят е доста подходящо решение. За помещенията, като хол и кухня могат да се подберат модели с повече остъкляване. Така ще може да влиза  светлина в помещението. За спалня и детска предпочитани варианти са изчистени модели или такива с релеф.

Както и да бъде подреден дома, в каквито и цветове да бъде той, най-важното е да се чувстваме комфортно и уютно в него.

Сподели