В кой етап от ремонта да сменим интериорната врата?
Бяла интериорна врата с дръжка

В кой етап от ремонта да сменим интериорната врата?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 декември, 2022 в 09:56 часа

Много често задаван въпрос при предприемане на ремонт на жилището е това кога да сменим интериорните врати? Също толкова често се допуска грешката да не се зададе този въпрос навреме и след това идват главоболието и проблемите.

Консултация

За препоръчване е първо да се направи консултация със специалист, който да измери строителните отвори във Вашето жилище. Той трябва да Ви даде препоръки за тяхното изграждане, ако е необходимо. Консултацията със специалист след завършване на ремонтните дейности доста често води до проблеми. А именно налагането на дооформяне на отвор, което не е никак приятно да се извърши, след като сте приключили ремонтните дейност.

Демонтаж

Друга важна стъпка е демонтажът на старите врати, ако жилището не е ново и има такива. При тази дейност доста често се разрушава част от стената и се налагат довършителни дейности.

interiorna byala vrata

Елементи на интериорната врата

Основните елементи на една интериорна врата са крило, каса и первази. Касата се монтира за стената с монтажна пяна и заедно с первазите лягат върху пода. Много важно е подовата настилка да бъде изградена преди монтажа на вратата. Ако подовата настилка се постави след монтажа на вратата, има голяма вероятност тя да опира в него и да се надраска или да се увреди долната част на вратата, също така поставената каса може да попречи поставянето на подовата настилка, най-вече при ламинат. За препоръчване е да не се поставят первазите на подовата настилка и подовите лайсни преди монтажа на вратите.

Первазите лягат върху самата стена и ако преди това тя не е шпаклована, измазана, боядисана и т.н. След монтажа на вратата ще имате затруднения за извършването на тези дейности.

За препоръчване е да се предприемат тези дейности преди извършването на монтаж на интериорни врати, но има и много случаи, в които не е възможно да се предприемат, поради различни условности и фактори.

Доверете се на специалисти, които ще Ви дадат най-добрите препоръки за максимално улесняване и безпроблемно извършване на ремонтните дейности.

Сподели