Уважаеми клиенти през месец ЮЛИ шоурумът ще работи и в съботните дни с работно време от 9:00 до 18:30. Очакваме Ви!
Важно ли е покритието на интериорните врати?
Интериорна врата Gradde

Важно ли е покритието на интериорните врати?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 декември, 2022 в 09:48 часа

В днешно време има все по-голям избор, както на модели, така и на различни покрития на интериорните врати спрямо интереса на клиента. Конструкцията на вратата е от голямо значение – изолация, покритие.

Видове покритие при интериорните врати:

Има врати с PVC фолио с декорация, машинно поставена, която придава завършен вид на вратата. В този случай има избор на модели – такива само с фрезован елемент или комбинация от стъкло и фрезовка.

Другите интериорни врати, които са търсени на пазара са тези, които са изработени от HDF материал. Обработени са с многопластово покритие от вертикално разположени слоеве дървесни частици, импрегнирани със защитен лак, меламинови и синтетични смоли. Те най-много се доближават по допир до вратите изработени от естествени материали. Пълнежът им може да бъде два вида тип „пчелна пита” или тип „перфорирано ПДЧ”.

P 202 G 1Когато заложим на по-високото качество и покритие, ние се застраховаме и инвестираме във врата, която ще ни е за по-дълъг период от време и спестяваме средства. Когато някой от производителите е патентовал покритието, той е абсолютно сигурен в качеството на стоката, която предлага. Един от многото плюсове на вратите с такова качество е влагоустойчивостта и при някои модели – водоустойчивостта.

Устойчивост на вода

Ако интериорната врата е с висока влагоустойчивост, съвсем спокойно можем да я поставим на мокро помещение и да отпадне варианта за стандартната алуминиева врата. Друг вариант за врата на помещение с повече влажност е стъклената врата. И отново се връщаме към стандартните вътрешни врати с качествено покритие. Тъй като не всеки ден сменяме вратите в нашето жилище, когато решим, че искаме такава промяна все пак е хубаво да обърнем по-специално внимание на детайлите, които играят важна роля спрямо правилния избор на врата. Важното е след края на покупката ни да се чувстваме удовлетворени и доволни от избора си и да ни е приятно, и уютно вкъщи.

Сподели